Surse: 150 de mesaje între Marian Motocu și Călin Georgescu

150 de mesaje care zguduie scena politică: Marian Motocu și Călin Georgescu

Într-un dosar care atrage atenția întregii țări, procurorii au descoperit 150 de mesaje directe între Marian Motocu, un legionar cunoscut, și Călin Georgescu, un personaj controversat al politicii românești. Aceste mesaje, identificate în urma perchezițiilor informatice, ridică semne de întrebare asupra legăturilor dintre cei doi și asupra implicării lor într-o organizație cu caracter fascist, rasist și xenofob.

Conform surselor judiciare, ancheta a scos la iveală o rețea bine organizată, cu membri în mai multe județe, care urmărea nu doar propagarea ideologiei legionare, ci și recrutarea de noi adepți pentru o „mișcare națională” cu scopuri violente. Planurile acestei grupări includeau acțiuni împotriva evreilor, politicienilor, judecătorilor și altor categorii, toate în numele unui regim bazat pe naționalism extremist.

Discursuri și ideologii care sfidează democrația

Procurorii au documentat numeroase situații în care Călin Georgescu a susținut discursuri cu caracter legionar sau a elogiat Mișcarea Legionară. Printre acestea se numără un discurs din Piața Universității, în care Georgescu a folosit retorica și gesturile mareșalului Ion Antonescu, dar și interviuri în care a făcut apologia unor figuri controversate precum Corneliu Zelea Codreanu și Ion Moța.

Afirmațiile lui Georgescu, precum „Mișcarea Legionară a fost cea mai puternică esență de sănătate și voință proprie venită din poporul român”, au fost incluse în dosar ca dovezi ale susținerii unei ideologii extremiste. Mai mult, el a elogiat figuri istorice asociate cu Mișcarea Legionară, descriindu-le drept „eroi” și „lumini sfinte ale neamului”.

Planuri șocante descoperite în agendele lui Marian Motocu

În urma perchezițiilor, procurorii au găsit în agendele lui Marian Motocu detalii despre planurile grupării, care includeau „desființarea partidelor politice” și „confiscarea averilor politicienilor și judecătorilor după ce vor fi uciși”. În videoclipurile analizate, Motocu susținea superioritatea nației române și făcea apel la măsuri violente pentru „protejarea intereselor naționale”.

Mai mult, ancheta a relevat că unii membri ai grupării erau foști militari în rezervă, cu grade de ofițer, ceea ce ridică întrebări serioase despre nivelul de organizare și resursele disponibile acestei rețele extremiste.

Un dosar care zguduie scena politică

Dosarul lui Călin Georgescu, disjuns din ancheta principală, include toate probele care demonstrează implicarea sa activă în susținerea și promovarea ideologiei legionare. De la discursuri publice până la mesaje directe cu Marian Motocu, toate aceste elemente conturează un tablou alarmant al unei mișcări care sfidează valorile democratice și constituționale.

Acest caz ridică întrebări fundamentale despre pericolul extremismului în România și despre modul în care astfel de ideologii pot găsi teren fertil în societatea contemporană. Rămâne de văzut cum vor evolua anchetele și ce impact vor avea asupra viitorului politic al țării.

Sursa: www.antena3.ro/politica/surse-150-de-mesaje-intre-legionarul-marian-motocu-si-calin-georgescu-737566.html